Byter Djurgården mot Rosengård. Foto: TT

Officiellt: Arnardottir lämnar Djurgården för konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård fortsätter att förstärka laget.

Gudrun Arnardottir, som lämnar Djurgårdens IF, har skrivit på för klubben.

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av en framgångsrik klubb som FC Rosengård, säger hon enligt klubbens hemsida.

Loreta Kullashi, Bianca Schmidt och Frederikke Thogersen skrev nyligen på. Nu har FC Rosengård gjort klart med nästa nyförvärv. Gudrun Arnardottir, 25, ansluter till klubben och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– I Gudrun får vi en kraftfull spelare som är bra på huvudet och väldigt positionssäker. Jag gillar också den isländska inställningen och mentaliteten. Jag är glad att vi kunde lösa henne från Djurgården redan i sommar, säger sportchefen Therese Sjögran enligt klubbens hemsida.

Försvaren lämnar Djurgården efter tre år i klubben.

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av en framgångsrik klubb som FC Rosengård, med deras höga ambitioner. Jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som kommer med att spela i ett så pass starkt lag, och jag hoppas kunna bidra till att klubben når sina mål i OBOS Damallsvenskan såväl som i Champions League. Jag hoppas och tror också att detta kommer utveckla mig som spelare, säger hon.

Arnardottir, som är landslagsmeriterad, har tidigare spelat college-fotboll i USA och dessförinnan huserade hon i den isländska ligan.

Hon har spelat över 45 damallsvenska matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.