Byter Sevilla mot Neapel. Foto: Bildbyrån

Tidigare Piteå-spelaren klar för Napoli

Uppdaterad
Publicerad

Hon har tillbringat det senaste halvåret i spanska Sevilla.

Nu har Sejde Abrahamsson skrivit på för Napoli i Serie A femminile.

– Det känns jättebra. Jag är jättetaggad på nästa säsong, säger hon till SVT Sport.

Försvararen Sejde Abrahamsson bytte Piteå mot Sevilla i somras och har tillbringat det senaste halvåret i den spanska ligan.

Nästa säsong väntar ett nytt äventyr.

23-åringen har nämligen skrivit på för italienska Napoli i Serie A Femminile, meddelar klubben. Avtalet sträcker sig över den kommande säsongen.

– Jag har ju alltid sagt att jag vill testa på lite och Serie A i Italien har alltid varit en dröm att spela i. När det väl kom upp var det svårt att tacka nej, säger hon till SVT Sport.

När SVT Sport når Abrahamsson är hon på semester hemma i Örebro. Snart är det dags för avfärd till Neapel. Inför flytten har hon pratat med svenskan Jenny Hjohlman, 31, som spelat i Napoli och nyligen lämnat för Brescia.

– Jag snackade lite med henne och fick ett bra intryck. Då var det bara att köra på.

”Varit lärorikt”

Tiden i Sevilla var värdefull, trots att sejouren till stor del förstördes av skador, menar Abrahamsson. Hon noterades totalt för spel i två matcher.

– Det har varit väldigt lärorikt. Det var mina första sex månader utomlands och det finns en massa saker att ta med sig och bygga vidare på.

Damallsvenskan fanns på tapeten, men utlandsspelet lockade mer.

– Det fanns alternativ att flytta tillbaka, men jag kände att jag ville testa på att utvecklas utomlands och prova på en annan typ av fotboll.

Abrahamsson har tidigare representerat KIF Örebro mellan 2012 och 2016 och efter en mellanlandning i Hammarby 2017-2018 gjorde hon ytterligare ett år i hemstadsklubben. I fjol blev det, före flytten till Sevilla, spel i Piteå IF.

Napoli slutade på tiondeplats i ligaspelet den gångna säsongen.

KLIPP: Frida Leonhardsen-Manuum målskytt i sista matchen (28 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.