Anna Anvegård, vänster, Amanda Ilestedt, mitten och Fridolina Rolfö, höger har alla fått nya klubbadresser. Foto: Bildbyrån

Lista: Flera tunga övergångar i OS-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Det har rört på sig rejäl på transfermarknaden under sommaren.

Bland de svenska OS-spelarna är det flera som fått nya klubbadresser.

Fridolina Rolfö: Redan i januari stod det klart att Rolfö, som spelat i Linköping och Jitex, inte blir kvar i tyska Wolfsburg där hon spelat sedan 2019. Det dröjde dock fram till 7 juli innan det stod klart att det blir i Barcelona och Primera Division hon hamnar. 27-åriga Rolfö har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2023.

Amanda Ilestedt: Efter fyra säsonger i den tyska ligan, två säsonger i Turbine Potsdam och två i storklubben Bayern München, är Ilestedt nu klar för en flytt till Frankrike. Regerande ligamästaren Paris Saint-Germain har värvat den svenska backen. 28-åringen, som är fostrad i Rosengård, har skrivit på för två år i klubben.

Sofia Jakobsson: Det blev två säsonger i spanska Real Madrid för Jakobsson som nu går till den tyska ligan och Bayern München. Det är inte första gången forwarden spelar i Bundesliga. Under säsongen 2013-2014 spelade hon för Cloppenburg. Den gångna säsongen blev det åtta mål på 33 matcher i Real Madrid för 31-åringen.

Anna Anvegård: Efter OS-uppehållet är det dags för 24-åriga Anna Anvegård att för första gången spela för en utländsk klubb. Efter två och en halv säsong i Rosengård väntar nu Everton. Det blev ett mål i damallsvenskan den här säsongen och 2019 bidrog hon starkt till lagets SM-guld. Anvegård har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Nathalie Björn: Precis som Anvegård ska Nathalie Björn också gå till Everton. Något som avslöjades lite dråpligt när Anvegård presenterades. I samband med presentationen publicerade Merseyside-klubben text om Anvegård men med en bild på Nathalie Björn iklädd lagets tröja. Och mycket riktigt, lite senare under dagen presenterades 24-åriga Björn som spelat de fyra senaste säsongerna i Rosengård. Hon har skrivit på ett treårsavtal.

KLIPP: Fridolina Rolfö inför OS: ”Hoppas man inspirerar” (9 juli 2021)

Hela den svenska OS-truppen i fotboll

Målvakter: Hedvig Lindahl, Atlético Madrid, Jennifer Falk, Häcken, Zecira Musovic, Chelsea.

Försvarare: Magdalena Eriksson, Chelsea, Jonna Andersson, do, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, do, Nathalie Björn, Rosengård, Emma Kullberg, Häcken, Julia Roddar, Washington Spirit.

Mittfältare/anfallare: Caroline Seger, Rosengård, Hanna Bennison, do, Olivia Schough, do, Anna Anvegård, do, Kosovare Asllani, Real Madrid, Sofia Jakobsson, do, Filippa Angeldahl, Häcken, Stina Blackstenius, do, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Rebecka Blomqvist, do, Lina Hurtig, Juventus, Madelen Janogy, Hammarby.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.