Foto: Bildbyrån

Storklubbens miss: presenterade ”fel svenska”

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart.

Anna Anvegård, 24, byter FC Rosengård mot Everton.

Det meddelar klubben via sin hemsida.

För några dagar sedan stod det klart att Anna Anvegård lämnar den damallsvenska tabellettan FC Rosengård.

”Det har varit en ära att tillhöra denna klubb, spela med så fantastiska spelare och träffa alla runtomkring klubben. Tack för alla minnen och framförallt SM-guldet.”, skrev hon nyligen på sin Instagram.

Och nu har hennes nya klubb presenterats.

Landslagsspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med den engelska Super League-klubben Everton. Hon kommer att ansluta till klubben efter OS i Tokyo.

– Det känns verkligen fantastiskt, säger hon enligt Evertons hemsida.

– Jag kan inte vänta på att få spela i den bästa ligan i världen och att få spela för en så stor klubb som Everton.

Hon har tillbringat de två senaste säsongerna i FC Rosengård, dessförinnan tillhörde hon Växjö DFF. Det blev ett mål i damallsvenskan den här säsongen och 2019 bidrog hon starkt till lagets SM-guld.

I går stod det dessutom klart att Rosengårds Glodis Perla Viggosdottir lämnar för Bayern München. Landslagsbacken Nathalie Björn lämnar också Rosengård.

Publicerade först bild på Björn

I samband med presentationen publicerade Merseyside-klubben text om Anvegård men med en bild på Nathalie Björn iklädd lagets tröja på sina sociala medier. Den plockades snabbt ner och byttes ut med korrekt artikel som hänvisade till att Anvegård värvas. Det återstår att se om Nathalie Björn också skriver på för Everton.

Se Rosengårds 5-0-kross mot Växjö i klippet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.