Foto: Bildbyrån

Officiellt: Häcken värvar Blair Turgott

Uppdaterad
Publicerad

Häcken förstärker offensiven.

Anfallaren Blair Turgott har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns bra att äntligen få allting på plats och nu längtar jag ut på planen för att göra det jag gör bäst, säger han enligt klubbens hemsida.

27-årige Blair Turgott lämnade Östersund efter degraderingen till superettan. Tanken var att flytta till och spela i Förenade Arabemiraten – men han blev aldrig spelklar.

Anfallaren har under en tid tränat med BK Häcken och har nu fått dispens från Svenska Fotbollsförbundet att skriva på för Hisingslaget. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Så fort han får sitt arbetstillstånd är han spelklar för allsvenskan och förhoppningen är att kunna få det på plats redan till Värnamo-matchen på måndag, säger sportchefen Martin Ericsson enligt klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på två år. Turgott ser fram emot att få spela för sin nya klubb.

– Det har varit tufft, men man lär så länge man lever. Jag tror att allt händer av en anledning, mitt öde är min möjlighet och nu behöver jag ta den med båda mina händer och ta mig tillbaka så fort som möjligt. BK Häcken är ett bra lag – en bra grupp spelare och en bra tränare. Varje gång jag har mött dem har det varit tuffa matcher, tack och lov kommer jag stå på rätt sida nu, säger han.

Turgott stod för tio mål på 24 matcher i Östersund i fjol.

KLIPP: Nannskog om de spelarna han är besviken på i allsvenskan efter sex omgångar: ”Sett loj ut”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.