Officiellt: Neymar klar för PSG

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens största transfersaga är färdigskriven.

Under torsdagskvällen presenterades Neymar av Paris Saint-Germain.

– Jag är oerhört lycklig över att ansluta till PSG. Det motiverar mig att komma hit och vinna de titlar fansen vill ha, säger Neymar till PSG:s hemsida.

Neymars tid i Barcelona är officiellt över efter att Paris Saint-Germain under torsdagskvällen presenterat den 25-årige brasilianaren på sin hemsida.

Neymars övergång från Barcelona till PSG har varit huvudnumret i sommarens transfercirkus.

Efter många turer bekräftade Barcelona tidigare under torsdagen att Neymars utköpsklausul på närmare 2,1 miljarder kronor aktiverats.

Vill vinna titlar

Därmed var det fritt fram för brassen att välja ny klubb och valet föll, som alla rykten förutspådde, på PSG.

– Jag är oerhört lycklig över att ansluta till PSG. Det motiverar mig att komma hit och vinna de titlar fansen vill ha, säger Neymar till PSG:s officiella webbplats och tillägger:

– Sedan jag kom till Europa har PSG alltid varit ett av de mest ambitiösa lagen. Från och med i dag kommer jag att göra allt jag kan för att hjälpa mina nya lagkamrater att öppna nya horisonter och ge glädje till klubbens supportrar världen över.

Rekordaffär

I och med övergångenen är Neymar den dyraste fotbollsspelaren någonsin. Neymar dubblar den tidigare rekordövergångssumman där Paul Pogba kostade Manchester United runt 1,1 miljarder kronor.

PSG har även bekräftat att Neymar, som skrivit ett kontrakt till 2022, tar över Javier Pastores tröjnummer 10.

Neymar

Fullständigt namn: Neymar da Silva Santos.

Född: 5 februari 1992 i Mogi das Cruzes i Sao Paulo.

Längd: 175 cm.

Position: Anfallare/mittfältare.

Seniorklubbar: Santos (2009–2013), Barcelona (2013–).

Meriter i urval: Champions League-mästare 2015. Spansk ligamästare 2015 och 2016. Spansk cupmästare 2015, 2016 och 2017. OS-guld 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.