Paul Pogba, 23, återvänder till England. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Pogba klar för Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det officiellt.

Mittfältsstjärnan Paul Pogba, 23, återvänder till Manchester United.

”Klubben har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta”, säger han till lagets hemsida.

Manchester United fortsätter att rusta inför den kommande Premier League-säsongen. Nästa pusselbit: mittfältaren Paul Pogba.

Fransmannen återvänder till klubben, där han spelade mellan 2011 och 2012, efter fyra säsonger i Juventus.

– Jag är jätteglad att vara tillbaka och ser verkligen fram emot att jobba med José Mourinho. Tidpunkten var rätt för att återvända till Old Trafford, säger Pogba till lagets hemsida.

Blir tidernas dyraste

Kontraktet sträcker sig över fem säsonger och Pogba kostar United 93,2 miljoner pund, motsvarande 1,1 miljarder kronor. Han blir därmed världens dyraste spelare genom tiderna.

José Mourinho är glad över att ha knutit till sig 23-åringen.

– Paul är en av världens bästa spelare och kommer att ha en nyckelroll i det United-lag jag vill bygga. Han är kvick, stark, kan göra mål och läser spelet bättre än de flesta, säger portugisen.

Dagar till premiären

Pogba noterades för 28 mål på 124 matcher i Serie A. Han har också gjort 38 landskamper (sex mål) för det franska landslaget.

Manchester United inleder säsongen borta mot Bournemouth på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.