Hosam Aiesh och Tobias Sana. Foto: IFK Göteborgs hemsida.

Officiellt: Sana och Aiesh till IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg har presenterat två nyförvärv på sin officiella hemsida. Det rör sig om Tobias Sana och Hosam Aiesh.

Tobias Sana, 30, är tillbaka i IFK Göteborg. Yttermittfältaren ansluter närmast från danska Århus, meddelar ”Blåvitt” på sin officiella hemsida.

– Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka. Nu var första gången jag fick frågan sedan jag lämnade för Ajax 2012 och jag kände direkt att jag vill ta den här möjligheten, säger Sana till hemsidan och fortsätter:

– Jag har pratat med folk i IFK Göteborgs ledning, med familj och vänner om vad det innebär att jag kommer tillbaka. Jag förstår och respekterar att det lär bli reaktioner och att folk har sina åsikter.

Aiesh också klar

Även Hosam Aiesh, 24, ansluter. Yttern köps loss från Östersunds FK, som han i en intervju med SVT Sport nyligen uttryckte en önskan att lämna.

– Jag var ofta och kollade på Blåvitt och det fanns naturligtvis i bakhuvudet hur det skulle vara att spela i en så anrik klubb, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Nu tog det några år och genom en del andra klubbar, men det känns fantastiskt att få möjligheten. Vad jag kan lova alla blåvita supportrar är att jag alltid går för tre poäng och vinster.

Sana och Aiesh har båda signerat avtal som sträcker sig över säsongen 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.