Ravel Morrison. Foto: Bildbyrån

ÖFK-floppen klar för Sheffield United

Uppdaterad
Publicerad

Engelsmannen Ravel Morrison blev allt annat än en lyckad värvning för Östersund i vintras och efter bara sex spelade matcher förnyades inte kontraktet med den allsvenska klubben.

Men nu väntar i stället Premier League för 26-åringen som nu är klar för Sheffield United.

I vintras skrev Ravel Morrison på för Östersund. Men värvningen blev ingen succé och 26-åringen gjorde blott sex allsvenska matcher i ÖFK-tröjan innan hans kontrakt gick ut den 30 juni.

Men britten byter upp sig från allsvenskan till Premier League. Morrison är nämligen klar för Sheffield United, uppger klubben på sin hemsida.

Forwarden spåddes en lysande karriär när han utbildades i Manchester Uniteds ungdomsakademi och som 14-åring hyllades han av Sir Alex Ferguson – som kallade honom för den bästa unga spelare han sett.

Senare har Alex Ferguson skrivit om Ravel Morrison i sin bok.

”Han kan vara det sorgligaste fallet. Han satt inne på så mycket naturlig talang som ingen annan ungdomsspelare vi någonsin signerat, men han fortsatte att hamna i problem. Det gjorde ont att sälja honom... Han kunde ha blivit en fantastisk fotbollsspelare”, skriver Ferguson.

Morrison har också spelat i West Ham och Lazio sedan han lämnade Manchester United 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.