Jubel efter David Bataneros kvittering. Foto: Bildbyrån

Iniesta avgjorde för Giffarna

Gif Sundsvall såg ut att gå mot förlust i Norrlandsderbyt borta mot Östersund.

Då vände överraskningslaget matchen med två mål i slutskedet.

Spanjorerna David Batanero och David Haro Iniesta gjorde målen i 2–1-segern.

Sundsvalls Peter Wilson hade två heta chanser att spräcka målnollan i den första halvleken, men i stället var det Östersund som tog ledningen med den sista sparken i första halvlek.

Frisparken från Hosam Aiesh styrdes via Curtis Edwards i muren och in bakom William Eskelinen i bortamålet. Målet var hans andra för säsongen och det andra mot just ”Giffarna”.

Även efter paus skapade Sundsvall en del chanser och till slut kom kvitteringen.

I den 78:e minuten sköt mittfältseleganten David Batanero från position strax utanför straffområdet. Bollen touchade förre lagkamraten Noah Sonko Sundberg, nu i ÖFK, och ställde målvakten Aly Keita.

Men gästerna var inte nöjda där.

I den 90:e minuten låg Batanero och Linus Hallenius bakom förarbetet till segermålet. Spanjoren David Haro Iniesta störtade fram i boxen och bredsidade enkelt in 2–1 vilket blev slutresultatet.

Sundsvall, som blev totalt uträknade på upptaktsträffen i våras, klättrar i och med segern upp på sjunde plats i tabellen. Djurgården har dock en match mindre spelad och kan klättra förbi vid seger mot Elfsborg i kväll.