Andreas Granqvist. Foto: Bildbyrån.

”Ökar möjligheten för Granen att komma med”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist har dragits med skadeproblem och spelar i superettan.

Ändå är kaptenen högst aktuell för den svenska EM-truppen.

– Han har inte dagsformen i dag för att ta en plats, men han har andra egenskaper i sitt ledarskap, säger förbundskaptenen Janne Andersson i SVT:s Morgonstudion.

Andreas Granqvist har varit lagkapten i Janne Anderssons landslag. Men det senaste året har 36-åringen varit skadad och inte spelat så mycket i sitt klubblag Helsingborg.

Trots det var ”Granen” med i Anderssons senaste trupp som extraspelare och även i EM-truppen har superettanspelaren goda chanser att komma med om man lyssnar på förbundskaptenen.

– Andreas har varit skadad tyvärr och han har inte dagsformen i dag för att ta en plats, men han har andra egenskaper i sitt ledarskap. Vi kommer vara inlåsta i en bubbla förhoppningsvis länge. Hur vi har det tillsammans, hur vi funkar, att man har med spelare och ledare som tillför energi – den delen är jätteviktig.

På grund av pandemin får truppen innehålla 26 spelare istället för 23 som är brukligt. Janne Andersson vill inte avslöja om Granqvist är med men säger:

– Det ökar så klart möjligheten för en sådan spelare att komma med.

Janne Andersson presenterar truppen 17.30 ikväll. EM avgörs 11 juni-11 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.