Rosengård mästare – utan att veta om det

Rosengård kunde utnyttja Häckens poängtapp mot AIK. Laget vann i ett snöinramat Piteå med 3-2 och säkrade guldet redan i dag med två omgångar kvar att spela. Det blev en överraskande titel.

– Jag fattar ingenting!! skriker Olivia Schough under det galna firandet efter slutsignalen.

Spelarna samlades i en ring vid mittlinjen och firade sitt guld med kramar och ringdans. Glädjen var enorm i kylan och den drypande fukten.

– Jag visste ingenting, de berättade ju inte, jublar tvåmålsskytten Stefanie Sanders när hon kramas med Schough.

Rosengårds tränare Renée Slegers var såklart stolt.

– Spelarna visste ingenting om AIK-Häcken, vi hade bara fokus på den här matchen. De undrade varför vi sprang in på planen, säger Slegers till Aftonbladet.

Häckens match tog slut en timme innan Rosengårds match var klar.

Här avgör Sanders – tryckte snyggt in 3-2

Ribbskott av Schough strax före guldmålet

Strax efter att Olivia Schough haft ett fräsande ribbskott sköt tyskan Stefanie Sanders Rosengårds 3-2-mål, hennes andra mål. Hon klippte till från straffområdeslinjen och bollen gick i den inre delen av målställningen och studsade ut och alla förstod inte att det var mål. Men Rosengårdsspelarna kunde jubla när det återstod tolv minuter av ordinarie tid. Det jublet skulle släppas lös till en orkan efter slutsignalen.

Piteå gjorde tre byten efter Rosengårds mål och laget pressade ända in på tilläggstiden för att få till en tredje kvittering i snögloppet och regnet i Norrbotten.

I början av andra halvlek klippte Sofia Wännerdahl in 2-2 för Piteå med ett distinkt skott, ett mål som då berövade Rosengård guldet. Laget hade även ett ribbskott innan Rosengård kunde trycka in guldmålet.

I den 34:e minuten drog Olivia Schough upp bollen på vänsterkanten och spelade in den till Stefanie Sanders som stötte in 1-2 från nära håll. Sanders skulle kliva fram som den stora matchvinnaren och guldmakaren med sina två mål.

KLIPP: De övriga fyra målen i matchen