Kristianstads drömmål: ”Ett av de läckraste den här säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad gjorde ett drömmål mot Djurgården på Stockholms stadion. Eveliina Summanen såg att målvakten stod långt ut och klippte in 3-0 från 40 meter i matchen som vanns med 4-1.

– Det är ett av säsongens läckraste mål, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam lyriskt.

Det var tre viktiga poäng för Kristianstad i kampen om tredjeplatsen och en kvalbiljett till Champions League.

– Jag får ge cred till ”Beta” (tränaren Elisabet Gunnarsdottir) som gav mig tips i pausen om att skjuta och jag såg det faktiskt inte eftersom jag hade solen i ögonen, säger Summanen till SVT Sport.

Det var efter en knapp timme inne på den soliga stadionborgen som fullträffen kom. Summanen fick bollen på vänsterkanten ett tiotal meter in på Djurgårdens planhalva, tittade upp, och såg att målvakten Kelsey Renee Daugherty stod ganska långt ut och drog till från 40 meter.

Bollen seglade och seglade och Daugherty sprang och sprang men nådde inte bollen som gick i mål.

En kandidat till ”årets mål”

– Det är ett klassmål. Det är skickligt och härligt att få göra ett sådant mål. Det är definitivt en kandidat till ”årets mål”, säger experten Markus Johannesson.

En stund efter målet drog Summanen en frispark i den bortre högra stolpen, bollen studsade tillbaka på Daugherty som slängt sig, men Djurgården klarade sig den gången. Efter att Djurgården reducerade till 1-3 tappade Kristianstad rejält och Djurgården hade flera chanser att göra match av det på riktigt. Men då stängde Jutta Rantala matchen med att kruta in 4-1 i det vänstra krysset med en tung fullträff.

Kristianstads seger gör att laget har samma poäng som trean Eskilstuna, möter Kif Örebro i morgon, men en match mer spelad. Det finns en plats till kvalet till Champions League i potten.

– Vi kan bara fokusera på vår egen insats och gör vi det kan vi nå tredjeplatsen, säger Summanen.

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

1 - 4

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 1264
Domare: Eva Savardsudd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.