Olivia Schough lämnar Göteborg men fortsätter i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Efter lönebråket – här är Schoughs nya klubb

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara en ettårig sejour för Olivia Schough i Kopparbergs/Göteborg.

I dag presenterades landslagsspelaren för Djurgården.

– Jag ville komma till en klubb där jag känner mig trygg. Jag vet att när jag mår bra så presterar jag bra, säger 27-åringen till SVT Sport.

Olivia Schough var den gångna säsongen med om att föra Kopparbergs/Göteborg till en finfin andraplats i damallsvenskan efter en tuff guldstrid mot Piteå. Men när 27-åringen och klubben under vintern inte kommit överens om ett nytt kontrakt stod det klart att landslagsspelaren skulle lämna.

I dag presenterades Olivia Schough för Djurgården. En stor del i att det blev Stockholm är tränaren Joel Riddez.

– Jag har haft så god kontakt med Joel och gillar hur han tänker fotboll och hans ambition med laget. Han tänker mig som en viktig kugge i anfallet och det känns väldigt kul och är en ny utmaning, berättar Olivia Schough för SVT Sport.

”Hade VM i bakhuvudet”

Schough spelar både yttermittfältare och anfallare och har matchats flititgt i Peter Gerhardssons landslag inför VM-sommaren. Just att det är ett VM-år gjorde att hon var extra noggrann kring klubbvalet.

– Det har så klart legat i bakhuvdet väldigt mycket. Jag ville komma till en klubb där jag känner mig trygg och det var viktigt att tränaren är bra. Det är så klart viktigt att få mycket speltid och jag vet att när jag mår bra så presterar jag bra.

Fanns det några tankar om ett utlandsäventyr?

– Det fanns verkligen tankar på det. Men jag kände ändå att jag inte riktigt vågade ta den risken nu, när jag inte riktigt vet vad det innebär. Inför ett viktigt år som VM var det inte läge för det.  Det passade perfekt att stanna i Sverige och Djurgården känns helt rätt.

Hur känner du över att det bara blev ett år i Göteborg?

– Det är självklart tråkigt. Jag hade som sagt en önskan om att vara kvar där, men nu har jag lagt det bakom mig. Jag är glad och nöjd över min övergång till Djurgården.

Kontraktet är skrivet på två år.

Foto: Johan Sahlen / DIF Fotboll

Fakta: Olivia Schough

Född: 11 mars 1991 i Vanered, Halland.

Position: mittfältare/forward.

Nuvarande klubb: Djurgården.

Tidigare klubbar: Falkenbergs FF, Bayern München, Rossijanka, Eskilstuna United, Göteborg FC.

A-landskamper/mål: 67/9.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.