Foto: Bildbyrån

Olivia Welin klar för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård fortsätter att rusta inför damallsvenskan 2021.

Nu är den offensiva mittfältaren Olivia Welin, 24, klar för klubben.

– Det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma. Hon är en fantastisk spelare men har haft en del otur med skador, säger sportchef Therese Sjögran till klubbens hemsida.

– Får Olivia vara hel och frisk 2021 kommer hon tillföra väldigt mycket till oss i Rosengård, fortsätter Sjögran, som redan har värvat stjärnorna Olivia Schough, 29, och Emma Berglund, 31.

Welin har haft stora skadeproblem de senaste åren, men Rosengård väljer ändå att satsa på 24-åringen. Och har skrivit ett tvåårskontarkt med den offensiva mittfältaren, som ansluter från Kristianstads DFF.

– Jag har gått igenom en del motgångar de senaste åren och det har verkligen varit riktigt tufft i perioder. Jag tror dock att min motivation och kärlek till fotbollen inte varit lika stark som den är idag utan dessa hinder på vägen, säger Welin.

KLIPP: Sjögran: ”Vi har inte värvat färdigt” (10 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.