Olof Mellberg tar Christer Mattiassons tidigare jobb. Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg återvänder till BP – klar som ny tränare

Uppdaterad
Publicerad

Han lämnade klubben för fem år sedan.

Nu återvänder Olof Mellberg till Brommapojkarna.

Samtidigt bekräftar klubben att Christer Mattiasson lämnar för Sirius.

Mellberg kommer dela på huvudansvaret tillsammans med Andreas Engelmark, som fram till i dag varit assisterande tränare för klubben.

– Jag är oerhört glad och nöjd att få presentera Olof Mellberg som ny tränare i vårt herrlag. Och att i detta även få lyfta upp Andreas Engelmark till att få dela ledarskapet över herrtruppen tillsammans med Olof, säger klubbdirektör Peter Kleve.

Säsongen 2017 tog BP klivet upp i allsvenskan. I samband med det lämnade Mellberg, som då hade gjort succé med klubben, tränaruppdraget. Detta då han inte kunde leda BP eftersom han saknade den nödvändiga tränarlicensen.

”Då fastnade vi för Mellberg”

Nu, när klubben är tillbaka i finrummet, återvänder alltså den tidigare mittbacksgiganten – samtidigt som BP bekräftar att Christer Mattiasson lämnar för Sirius.

– Under den senaste månaden har Sirius haft en dialog med BP och med Christer. Under processen med Sirius har vi tittat på möjliga ersättare till Christer, säger Kleve och fortsätter:

– Då fastnade vi för Olof Mellberg, under våra möten kände vi direkt en samsyn kring BP:s framtid och roll, vårt arbetssätt, synen på ledarskap och elitinriktad träningsverksamhet som är i enlighet med den strategi och de målsättningar BP har som en ledande klubb inom talangutveckling.

Mattiasson: ”Många delar som lockade”

Mattiasson, som kom till BP inför säsongen 2021 då man huserade i division 1, ser fram emot nya tränaruppdraget.

– Det var många delar som lockade. Jag har följt klubben sedan Kim och Tolle var här, de är gamla lagkamrater och kollegor. På det viset har jag sett hur man byggt upp föreningen, både organisationen runtomkring och hur själva fotbollen ska spelas. Det är de absolut viktigaste bitarna för mig; hur fotbollen spelas och vilken värme det finns i föreningen, säger han.

ARKIV: Olof Mellberg lämnar Helsingborg (1/12 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.