Robin Olsen höll nollan mot CSKA Moskva när Roma vann med 3–0. Foto: Bildbyrån

Olsen höll nollan när Roma vann

Den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen gjorde en fin insats när hans Roma vann klart med 3–0 mot CSKA Moskva.

Ett par inledande räddningar från Olsen gjorde att CSKA tappade farten och Roma kunde vinna enkelt i Champions League.

Efter 0–3 mot Real Madrid och 5–0 mot Vitoria Plzen var det lite av en nyckelmatch för Robin Olsens Roma mot CSKA Moskva i Champions Leagues tredkje matchdag i grupp G.

Och Roma vann till sist säkert på hemmaplan. Men utan Robin Olsens storspel i början av matchen hade det inte gått så enkelt. Olsen gjorde tre riktigt avgörande räddningar i första halvlek när CSKA chockade hemmalaget med ett bra anfallspel på bortaplan.

När Roma började spela fint anfallspel i slutet på första halvleken avgjordes matchen. Bosniern Edin Dzeko kunde slå in 1–0 från nära håll, efter suveränt förarbete av Lorenzo Pellegrini, och sedan prickskjuta 2–0 lite senare kunde Olsen och Romas backlinje slappna av lite.

Tidigt i andra halvlek nickade Dzeko ner ett inlägg så att turkiske stjärnan Cengiz Ünder kunde skjuta 3–0 med ett stenhårt halvvolleyskott.

Roma kontrollerade matchen, men CSKA hade bollen en hel del i andra halvlek, och till sist också en boll i mål bakom Robin Olsen. Men Olsen släppte sin retur till rätt spelare, till den som var offside, så målet dömdes bort.