Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen. Foto: Bildbyrån

Nilsson Lindelöf: ”Folk har gjort det större än vad det är”

Uppdaterad
Publicerad

Att två spelare har en presskonferens under landslagssamling är ovanligt.

Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen höll en i dag eftersom duon valde att bojkotta media vid senaste samlingen.

– Jag har velat fokusera på fotbollen, det är så jag fungerar. Jag tycker att folk har gjort det större än vad det är, säger Victor Nilsson Lindelöf på dagens presskonferens.

Det var i september under den senaste landslagssamlingen (förlusterna mot Österrike och Turkiet) som Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf och Romas Robin Olsen valde att avstå från att träffa svenska medier. Anledningen ska vara att duon varit missnöjd med hur kritiken de fått för sitt spel i respektive proffsland (England och Italien) vinklats i svensk press.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag bytte klubb i somras, och det var första landslagssamlingen efter det. Jag kom till landslaget och ville fokusera på 120 procent på det, säger Robin Olsen på dagens presskonferens.

– Man försöker alltid hitta någonting att skriva om, lägger Nilsson Lindelöf till.

”Det stör mig inte att göra media”

Förbundskapten Janne Andersson förklarar varför landslagsduon höll en egen presskonferens.

– Vi väljer att göra undantag och anpassa oss efter önskemål. I många olika fall så måste man vara flexibel, tiderna ändras. Det har funnits tryck och mycket frågor, säger Janne Andersson.

Nilsson Lindelöf berättar att det är stor skillnad mellan klubb- och landslag, att man måste vara mer mediatillgänglig när man spelar för Sverige.

– Det stör inte mig att göra media, jag vill vara i min bubbla under landslagssamlingar och det har funkat bra för mig. Nu gör jag media och det är inga problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet