Experten: ”De har inte media naturligt, som en annan”

Uppdaterad
Publicerad

Idag satt Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf på podiet då landslaget höll presskonferens. Det efter att inte har pratat med media över huvud taget under förra samlingen. Det var inte några långa utläggningar som landslagsstjärnorna bjöd på.

– Någonstans tror jag det har funnits ett missnöje med hur man har blivit framställda. Samtidigt är det två spelare som inte har media naturligt, som en annan. För mig var det lite som terapi, att kunna snacka av sig, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Duon gav inte ens några intervjuer efter att Sverige förlorat Nations League-matchen mot Turkiet. Där tycker Nannskog att man kan kräva mer.

– Man märker att de inte är så bekväma med media och där får man inse att vi alla är olika. Det får man köpa. Sedan kan jag tycka att man ska kunna komma med kommentarer, även om man är förbannad. Det är viktigt att man möter upp media.

Herrlandslaget i fotboll

Experten tror inte att vi kommer att få vänja oss med att just de två spelarna håller presskonferenser.

– Jag tror det här var en engångsföreteelse efter att det har varit mycket spekulationer om varför de bojkottade media. Nu kanske man förstår dem lite mer. De känns inte alls bekväma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet