Robin Olsens första ord efter rånet i hemmet och skadan. Foto: Bildbyrån.

Olsens första ord efter otäcka händelsen: ”Det har varit en tuff månad”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Robin Olsen och hans familj blev rånade i sitt hem.

Nu har 31-åringen pratat om situationen för första gången.

– Om jag ska vara ärlig så har det varit en tuff månad för mig. Men det har varit bra att få allt stöd från klubben, spelarna och fansen, säger Olsen till Evertons hemsida.

För drygt en månad sedan blev Robin Olsen och familjen rånade i sin bostad i England. Olsen, hans fru och två barn var hemma i huset under den otäcka händelsen.

Målvakten har även varit skadad i flera veckor.

På Evertons hemsida pratar Olsen om sin tuffa månad med både skadan och rånet.

– Jag åkte på en skada och en annan incident. Men det har varit bra att få allt stöd från klubben, spelarna och fansen. Nu spelar jag igen, jag är tillbaka. Så det är skönt, säger Olsen till sajten.

– Det var en skada där jag behövde vila mycket. Jag kunde inte gå till gymmet eller vara ute på planen. Jag behövde vila, det var tufft. Jag vill alltid hjälpa laget, så det var frustrerande. Jag är van vid att träna hårt varje dag.

Olsen missade Sveriges senaste landskamper. Men han har spelat två raka matcher i Premier League sedan dess.

KLIPP: Everton tappade poäng i Olsens återkomst (5 april, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.