Foto: BILDBYRÅNVisa alla (2)
Visa alla (2)

Omoh: ”Jag är förkrossad – Jesper är min vän”

När Michael Omoh såg att han orsakat ett benbrott på Jesper Nyholm blev han direkt bestört. Efter matchen kämpar han alltjämt med känslorna. – Han är min vän och därför är det ännu värre, säger Örebro-spelaren till SVT Sport.

Det var i den 27:e minuten av cupsemifinalen mellan AIK och Örebro som Jesper Nyholm bröt benet i en duell med Michael Omoh. Örebro-spelaren var alldeles för sen in och träffade Nyholm så pass illa att AIK-spelarens ben gick rakt av vid vadbenet.

Omoh såg omgående förkrossad ut och efter att ha synat ett rött kort vandrade han av planen tillsammans med bårpersonalen som bar Nyholm.

Efter matchen berättar Omoh för SVT Sport att händelsen får honom att må väldigt dåligt.

– Det var en olycklig situation. Jag menade aldrig att skada min vän. Jesper är min vän, även utanför fotbollen. Det var en 50/50-situation och han hann till bollen före mig.

Var med Nyholm till ambulansen

Vad tänkte du när du såg benet?

– Jag var förkrossad. Även om jag inte hade fått rött kort hade jag nog bett om att få byta. För jag var inte mig själv längre, jag var förkrossad. Jag tappade huvudet när jag såg att benet var brutet.

Hur mår du just nu?

– Inte bra alls, inte bra alls.

Du gick med honom ut. Sade du något till honom?

– Ja, jag gick med honom hela vägen. Jag var med honom i säkert 50 minuter innan ambulansen kom. Jag var med honom hela tiden. Hade det varit möjligt för mig att följa med honom till sjukhuset hade jag gjort det. Jag var med honom hela tiden för att säga förlåt och för att förklara att det inte var avsiktligt.

”Ska prata med min mamma”

Omoh menar att det kan bli svårt att sova i natt.

– Jag mår bara inte bra. Jag måste försöka hitta något att rensa huvudet med men just nu mår jag inte alls bra. Det här är första gången något liknande händer mig, att jag skadar någon så pass illa. Han är min vän och därför är det ännu värre. Jag vet inte om jag kommer att kunna sova. Jag ska prata med min mamma och min familj och se om det kan hjälpa mig. 

AIK vann kvartsfinalmötet med 2-0 och är klart för semifinal mot Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer