Nahir Besara gjorde comeback i Örebro när laget tog sin första poäng på fem matcher. Foto: Bildbyrån

Efter fem raka förluster – viktig poäng för Örebro

Örebro jagade de första poängen sedan 12 maj.

Det blev 1-1 – och det gladde nog mest jumbon Örebro.

Bottenlaget Örebro har värvat, förändrat och försöker desperat lyfta från bottenstriden i allsvenskan.

Laget har inte vunnit sedan 12 maj, när Häcken besegrades med 3-2.

Men efter fem raka förluster tog laget en efterlängtad poäng hemma mot tabellfemman AIK.

Fram till den 61:a minuten hade Örebro också tre poäng på gaffeln.

Dennis Collander gav Örebro ledningen med 1-0 i den 26:e minuten, assisterad av nyförvärvet Nahir Besara.

För övrigt 19-åringens första allsvenska mål i karriären.

Men AIK kom tillbaka, efter en mindre bra första halvlek.

Mycket Bahoui för AIK

Och det var de etablerade spelarna som tog laget tillbaka in i matchen.

Sebastian Larsson slog hörnan – och Nabil Bahoui nickade in kvitteringen, ribba in.

Hans tredje mål på nick den här säsongen.

– Det blir många chanser i luften, och vi har många inlägg. Man får anpassa sig lite. Men tre nickmål, jag har nog aldrig gjort så många mål på nick förut, säger Nabil Bahoui till Disovery+.

Bahoui hade också fler lägen. Han dribblade, sköt och nickade igen. Men då stod Örebromålvakten Bobby Allain i vägen.

AIK hade fått vittring och skapade flera bra lägen för ett segermål.

Henok Goitom byttes in och det dröjde bara några minuter innan han fick sitt första läge.

Även den gången på nick, efter Bahouis inlägg, men nicken gick strax över.

Goitom hade fler lägen. Bahoui likaså.

Örebro hade läget

Men AIK fick nöja sig med 1-1 och ”bara” en poäng i jakten på att närma sig serieledande Malmö.

– Vi gör ingen bra första halvlek. Vi försöker i andra. Men det är inte tillräckligt. Jag är absolut besviken. Det är en för dålig start för att orka vända, säger Nabil Bahoui till Discovery+

Men det var Örebro som hade den sista och bästa chansen till ett segermål.

Deniz Hümmet sköt direkt på volley i straffområdet, och tvingade AIK-målvakten Budimir Janosevic till en vass reflexräddning.

Så nära var ÖSK sin första seger sedan den 12 maj.