Daleho Irandust var tillbaka i Häcken. Foto: Bildbyrån

Häcken reste sig efter cupsmällen

Häcken kom tillbaka efter storförlusten mot Aberdeen i Conference League.

Hemma mot Elfsborg tog laget en poäng efter slutresultatet 1-1.

Därmed är Per Mathias Högmo fortsatt obesegrad som Häckentränare i allsvenskan.

Förlust med 1-5 i Skottland mot Aberdeen i torsdags. Skulle det komma en reaktion allsvenskan under söndagen för Häcken?

Ett Häcken som gått obesegrat under nye tränaren Per Mathias Högmo.

Men Häcken kunde hålla ihop laget och fixa en poäng mot ett formstarkt Elfsborg som kom till Hisingen med fyra raka segrar.

Elfsborg fick annars en drömstart när Per Frick gjorde 1-0 i den 10:e minuten.

Men Häcken kom tillbaka och kvitterade genom Alexander Jeremejeff innan första halvlek var slut.

Om den första halvleken var välspelad, så blev de 45 avslutande minuterna mer av ett ställningskrig.

Irandust tillbaka i spel

Det blev en match utan vinnare, där Häcken också luftade en av truppens vassaste spelare.

Daleho Irandust kom in andra halvlek efter en långtidsskada och fick spela en dryg halvtimma.

– Det känns bättre än på riktigt lång tid. Det har varit lång tid utan speltid, och jag är glad över varje minut jag får, säger han till Discovery+.

Han var inte bara glad över speltiden, utan hyllade också tränaren Högmo.

– Han har mycket energi. Det ser man både på laget och honom. Vi har bra kämpaglöd i oss, säger Daleho Irandus.

För Elfsborg innebar poängen den femte matchen utan förlust. Boråslaget ligger fortsatt trea i tabellen.

– Jag tror att vi båda är ganska besvikna över en poäng. Vi har mycket inläggslägen, och kanske borde fått in en boll till, säger Elfsborgs Simon Strand.