Bertilsson kvitterade på tilläggstid för Örebro

Örebro och Elfsborg är nia respektive åtta i allsvenskan och då de möttes på måndagskvällen gjorde de främst upp om fördelen att ha två hemmamatcher i gruppspelet i Svenska cupen som de åtta främsta i allsvenskan får. Den kampen lever ännu då Johan Bertilsson kvitterade till 2-2 för Örebro på tilläggstid.

Jonathan Levi gjorde 1-0 för bortalaget Elfsborg redan efter en kvart då Yaser Kasim stod för en horribel felpassning.

En halvtimme senare kvitterade ändå Örebro. Bollen tog på Sivert Heltne Nilsens arm och Jake Larsson satte kvitteringen från straffpunkten.

I början av andra halvlek var det Elfsborgs tur att få straff för hands, men den gången var målvakten Oscar Jansson med på noterna.

– Jag känner att det har varit bra hela året. Det är skönt att få göra en straffräddning, men man är inte jättenöjd när det blir 2-2 ändå, säger han till C More.

Med knappt tio minuter kvar hände det igen. Den gången tog bollen på 18-årige Helmer Anderssons hand och inhopparen Stefan Ishizaki förvaltade den säkert.

Men Örebro lyckades kvittera en gång till. På tilläggstid var det slarv i Elfsborgs straffområde och bollen landade hos Johan Bertilsson som dundrade in kvitteringen.

Med två matcher kvar att spela är Elfsborg fyra poäng före Örebro. Örebro ska dessutom möta topplagen Djurgården och Malmö som just nu gör upp om SM-guldet tillsammans med Hammarby och AIK.

– Vi får en vågmästarroll nu och ska försöka avgöra guldstriden. Vi får hoppas att vi är riktigt på tårna mot Djurgården, säger Jansson.