Keith Millen under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Lödde och Örgryte. Foto: Bildbyrån

Örgryte sparkar tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Superettanlaget Örgryte sparkar huvudtränaren Keith Millen och ersätter honom med bland annat klubbikonen Sören Börjesson, 64 år.

Örgrytes styrelse fattade igår beslutet som avslutar Keith Millens gärning som huvudtränare för klubbens herrlag. Från och med nu och resten av säsongen kommer Örgryte istället att ledas av tidigare assisterande tränarna Miguel Beas och Sören Börjesson. Den sistnämnde var med som spelare och tog SM-guld med klubben 1985.  

”Efter många diskussioner och flera möten med inblandade har vi värderat flera alternativ och kommit fram till att detta är den bästa lösningen för ÖIS Fotboll. Vi kan konstatera att utfallet av säsongen 2020 hittills inte blivit på det sätt som vi önskade”, skriver klubben på sin webbplats.

Örgryte har fem raka matcher utan seger i superettan och åkte på ett ordentligt magplask i förra veckan när det blev förlust mot division 3-laget Lödde i Svenska cupen. Öis ligger på nionde plats i superettan, fyra poäng ovanför kvalstrecket.

SE OCKSÅ: Här betyder fotbollen allt för invånarna – ”Utan Degerfors IF hade det varit en dödsstad” (10 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.