Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ramona Bachmann om tuffa uppladdningen inför matchen mot Sverige Foto: Bildbyrån

Osäkert i Schweiz inför matchen mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Schweiz har haft en omtumlande uppladdning inför matchen mot Sverige imorgon. Flera spelare i det schweiziska laget har blivit magsjuka och nu kan flera spelare missa morgondagens match.

– Det finns åtminstone tre spelare som inte mår tillräckligt bra för att träna i dag, säger Schweiz förbundskapten Niels Nielsen under en pressträff.

Nio spelare och elva personer i ledarstaben i det schweiziska landslaget har drabbats av ett magvirus inför den andra gruppspelsmatchen mot Sverige i EM. Det är oklart hur många spelare i Schweiz som kommer vara redo för matchen.

– Jag vet att vi kommer starta med elva, men jag vet ärligt talat inte hur många vi kan använda. De har inte kunnat träna, så vi kommer träna i dag och sedan får vi se efter. Men jag vet redan att det finns åtminstone tre spelare som inte mår tillräckligt bra för att träna i dag. Självklart kommer de inte kunna starta i morgon, säger Niels Nielsen.

”Inte varit den bästa uppladdningen”

När smittan spred sig i laget isolerades hela laget och även spelarna som var friska kunde inte träna under tiden. Men idag meddelade det schweiziska förbundet att spelarna i laget är på bättringsvägen och att 22 av 23 spelare har åkt till Sheffield där matchen ska spelas.

– De återhämtar sig väldigt snabbt, men efter två dagar utan mat och att saker bara kommer ut och inte in, så har de såklart inte kraft att starta matchen. Jag är samtidigt mycket, mycket mer positiv än vad jag var i går över att ha nästan alla spelare tillgängliga i morgon, säger Nielsen.

Schweiz stora stjärna Ramona Bachmann om den tuffa uppladdningen inför matchen:

– Det har inte varit den bästa uppladdningen. Vi har varit isolerade från varandra i två dagar och har inte kunnat träna. Det är ingen optimal situation men vi ska försöka göra det bästa vi kan. Idag har vi lyckligtvis kunnat träna. Det är vår enda träning inför matchen men vi försöker fortsätta vara positiva, det är inget vi kan påverka , säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.