Ada Hegerberg, Lyon, har varit skadad sedan 2 september. Foto: BILDBYRÅN

Lyons besked om Hegerberg: ”Hon blir borta i flera veckor”

Uppdaterad
Publicerad

Norska anfallaren har varit skadad sedan 2 september då hon haltade av under Norges VM-kvalmatch mot Belgien. Nu meddelar hennes franska klubb Lyon att det är fortsatt osäkert kring stjärnans skada – men att hon blir borta i flera veckor.

”Den internationella anfallaren, som redan startat sin rehabilitering, kommer att behöva observation och hon kommer att vara borta flera veckor. En första bedömning kommer att göras snarast av OL:s medicinska team för att hitta den bästa vägen tillbaka för Ada till truppen”, skriver Olympique Lyonnais på sin hemsida.

Under landslagssamlingen med Norge gjordes en röntgen som lugnade eventuell oro kring att det skulle handla om en fraktur. Exakt vilken skada Hegerberg, som vann Ballon d'Or 2018, råkat ut för har fortfarande inte gjorts officiellt men på tv-bilderna sågs norskan ta sig mot vänster knä.

Det är inte första gången som 27-åringen är skadad. 2020 drog hon korsbandet och var borta i mer än ett och ett halvt år.

Gonzalo Higuain brister ut i tårar efter beskedet (3 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.