Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ada Hegerberg hyllas av sin förre förbundskapten Martin Sjögren. Foto: Bildbyrån

Förre förbundskaptenen hyllar Ada Hegerberg stort: ”Extremt målmedveten”

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg gjorde tidigare i år comeback i det norska landslaget.

Den förre förbundskaptenen, Martin Sjögren, hyllar stjärnan stort och berättar om stjärnans roll under EM i somras.

– Extremt målmedveten och professionell i det hon gör, säger Sjögren till SVT Sport.

Efter en nästan fem år lång bojkott av det norska landslaget valde Ada Hegerberg göra comeback i april. Stjärnan, som tidigare tilldelats Ballon d'Or (2018), var sedan en del av den EM-trupp som stod för en fiaskoartad insats i somras.

Martin Sjögren, som basade över Norge under sommaren, hyllar stjärnan stort, trots uttåg i gruppspelet.

– Hon bidrar med ledarskap, på och utanför banan. Framför allt utanför, vilket många inte märker. Hon ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. Hon är extremt målmedveten och professionell i det hon gör. Och det smittar ju av sig på övriga. Jag har enbart positiva erfarenheter av den korta perioden som vi fick ihop, säger han till SVT Sport.

Blev en del av kaptensteamet

Vad var det där lilla extra som fick henne att komma tillbaka till landslaget?

– Exakt vad det var som gjorde att hon ville komma tillbaka vet jag inte, det får du fråga henne om. Vi hade några bra möten inför det. 

Hur skulle du beskriva samarbetet er emellan?

– Bra. Vi hade ju liksom en välinarbetat dialog och ett samarbete med kaptensteamet och vi gjorde Ada till en del av det teamet under den tiden hon var med. Ganska naturligt med anledning av den personen hon är. Hon visade också att hon ville vara med och bidra. Då tog vi in henne i kaptensteamet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.