Österrike firar 1–0-målet. Foto: Bildbyrån

Österrike plockade poäng borta mot Belgien

Sverige – se upp.

Ödesmatchen på Ernst Happel-stadion ser ut att bli en tuff uppgift.

Varför? Österrike knep en poäng, 1–1, borta mot gruppfavoriten Belgien.

Turligt, förvisso. Men slutändan spelar det ingen roll hur målen gjorts eller poängen har samlats in.

EM-kvalet handlar om att ta sig mästerskapet i Tyskland.

Och just nu är det fördel Österrike, i kampen mot Sverige.

Tack vare skrällpoängen mot Belgien – ett lag som Sverige förlorade med 0–3 hemma på Friends arena.

Österrike fick en drömstart med 1–0-målet i 21:a minuten. Michael Gregoritsch satte till bredsidan på Patrick Wimmers hörna – och hade sedan marginalerna på sin sida. Bollen gick via belgaren Orel Mangalas ben och riktningsförändringen ställde målvakten Thibaut Courtois.

Ledningen stod sig fram till 61:a minuten, då Romelu Lukaku visade styrka, kvalitet och precision när han distinkt satte 1–1 bakom Alexander Schlager.

Poängen betyder att Österrike toppar tabellen på sju poäng efter tre matcher. Belgien skuggar, en match mindre spelad, på fyra poäng. Sverige har tre efter två matcher.

Ettan och tvåan i gruppen säkrar spel i EM-slutspelet nästa sommar.

På förhand har Belgien pekats ut som klar favorit till gruppsegern. Österrike och Sverige väntas göra upp om den andra direktplatsen till mästerskapet i Tyskland.