Stjärna ber om ursäkt för målfirande

Uppdaterad
Publicerad

Marko Arnautovic ber i dag om ursäkt för sitt aggressiva målfirande efter att han gjorde 3-1 för Österrike i slutminuterna mot Nordmakedonien i EM-slutspelet i Bukarest.

”Jag är inte rasist”, skriver han på Instagram.

Direkt efter målet vände han sig om (byttes in i 59:e minuten) och skrek aggressivt mot de nordmakedoniska spelarna, något han fortsatte med när lagkamraterna klängde på honom för att fira målet och segern.

Allra längst gick storstjärnan David Alaba (har i sommar gått från Bayern München till Real Madrid) som tryckte på Arnautovics mun för att få honom att bli tyst.

Fotbolls-EM

”Det var några heta ord igår när känslorna tog överhanden som jag skulle vilja be om ursäkt för – speciellt till mina vänner från Nordmakedonien och Albanien”, skriver Arnautovic, som har en serbisk far, på Instagram.

”Jag är inte rasist”

Han påstår att ordväxlingen var riktad mot de nordmakedoniska fansen men i mediarapporteringen framgår det att två spelare med albanska rötter, Egzon Bejtulai och Gjanni Alioski, kan ha varit föremål för ilskan.

”Jag skulle vilja säga en sak mycket tydligt: ​​Jag är inte rasist. Jag har vänner i nästan alla länder och jag står för mångfald. Alla som känner mig är medvetna om det”, skriver Arnautovic som i dag spelar i den kinesiska ligan. Innan dess spelade 32-åringen för klubbar som Inter, Werder Bremen, Stoke och West Ham.

Serbien erkänner inte Kosovo, vars befolkning till största delen är albansk, och det finns en historisk spänning med Nordmakedonien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet