Östersund får uppskov på skatteskulden

Uppdaterad
Publicerad

Det mest akuta av Östersunds ekonomiska problem verkar vara avvärjt. Klubben har fått in en stor del av skatteskulden på 1,4 miljoner och har samtidigt även fått respittid fram till den andra november.
– Tack vare det stödet har ÖFK under veckan betalat av drygt en miljon av den skatteskuld på 1,4 miljoner kronor som klubben har haft, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Mycket har varit mörkt under Östersunds höst, de sportsliga resultaten, Ghoddos-domen från Fifa samt stora ekonomiska problem. Men nu kan klubben skönja ett litet ljus, idag meddelar man i ett pressmeddelande att stora delar av skatteskulden på 1,4 miljoner har kommit in till klubben samt att man har fått uppskov på betalningen fram till den andra november. Sista dagen för betalning av skulden var förut på måndag, den 14:e oktober.

”Tack vare det stödet har ÖFK under veckan betalat av drygt en miljon av den skatteskuld på 1,4 miljoner kronor som klubben har haft”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Glädjande för Djurgården

Enligt pressansvarige i Östersund FK innebär detta att Östersund med säkerhet kommer att slutföra allsvenskan.

– Det är klart att Östersund kommer att spela klart allsvenskan, säger Niclas Lidström, pressansvarig i Östersund FK.

Detta är glädjande nyheter för många, men förutom jämtlänningar är det nog många djurgårdare som drar en lättnadens suck. Djurgården var det lag i guldstriden som hade drabbats hårdast av eventuella annullerade resultat i händelse av en konkurs för Östersund.

Enligt ansvarig jurist på förbundet, Tobias Tibell, så innebär en slutförd säsong för ÖFK att inga resultatändringar är aktuella.

– De sportsliga konsekvenserna i form av annullering av tidigare resultat aktualiseras endast om klubben inte slutför nuvarande säsong, säger Tibell till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer