Effektivt Hammarby vann över Östersund

I en svängig och ganska chansrik match var Hammarby både bättre och mer effektivt än Östersund och kunde vinna med 3-1 (0-0).

Det innebär att laget ansluter sig till 39-poängslagen som slåss om plats i Europas nästa år bakom Malmö och Häcken, som just nu innehar de två första platserna.

– Vi är bra idag, säger Alexander Kacaniklic som var inblandad i Hammarbys samtliga mål.

Det var en jämn, öppen och svängig match där hemmalaget inte visade någon respekt mot ett något favorittippat Hammarby. Bägge lagen hade sin portion av halvchanser. I Östersund var Blair Turgott piggt medan Hammarby hade många framstötar genom bland andra Gustav Ludwigson och Alexander Kacaniklic.

Ju längre första halvleken led, desto mer tog Hammarby över spelet och Östersund fick förlita sig på spridda kontringar.

Farligaste chansen hade Gustav Ludwigson som fick se sin boll slinka strax utanför på stopptid. Även Östersunds bästa chans skedde på stopptid. Den allra sista sparken var Turgott som ur offsideposition tryckte in en retur på skott från Felix Hörberg. Men målet dömdes korrekt bort.

Målen kom i andra

Den andra halvleken var inte fullt så svängig. Lagen hade längre anfall och Hammarby, som var det något bättre laget, fick till slut ett rättvist ledningsmål i den 53:e minuten då Gustav Ludwigson höll sig framme på en retur på ett skott av Alexander Kacaniklic som Aly Keita släppte. Kacaniklic kunde nio minuter senare styra in 2-0 till Hammarby på passning från Simon Sandberg.

Alexander Kacaniklic var även inblandad i Hammarbys tredje mål då han serverade Aron Johannsson bollen efter ett fint anfall.

Östersunds farligaste spelare Blair Turgott bröt sig igenom och reducerade till 1-3 när det återstod 12 minuter av ordinarie tid och skänkte matchen lite nerv.