Aiesh sänkte Norrköping på övertid

Östersund var på väg mot nionde raka matchen utan seger.

Då klev Hosam Aiesh fram och sänkte IFK Norrköping med sitt 2-1-mål i 93:e minuten.

Jordan Larsson började på bänken för IFK Norrköping och Francis Baptiste gjorde sin första startmatch för Östersund.

På Jämtkraft Arena såg den sistnämnde spelsugen ut och var bland annat spelförare i ett anfall som ledde till första halvleks bästa chans.

Baptiste fick fram bollen till Dino Islamovic och bollen studsade hans väg, men avslutet tippades ut till hörna.

– Jag får öppen gata och den ska sitta alla dagar i veckan, säger Islamovic till C More i halvtidspausen.

Islamovic fick dock chans till revansch och tog den. I början av andra bröstade han ner bollen i straffområdet och satte säkert 1-0.

Han firade med att sätta handen mot örat – och nyinbytte Jordan Larsson såg till att svara bara tio minuter senare.

Avgörande på övertid

Efter att Rasmus Lauritsen nickat en hörna i stolpen snappades andravågen upp och Larsson satte distinkt 1-1 med sin vänsterfot.

Målet var hans tionde i Allsvenskan 2019 och anfallskollegan Christoffer Nyman var därefter nära att avgöra för gästerna.

I vägen stod dock Aly Keita, målvakten som inför 4 519 åskådare gjorde sin 100:e tävlingsmatch för Östersund.

Lagen såg ut att knipa varsin poäng, men i den tredje av tre tilläggsminuter stack Hosam Aiesh i väg på offensiv planhalva.

Den energiske yttern avslutade med vänstern och jublet visste inga gränser när skottet letade sig in i nät och innebar 2-1.

Sekunderna senare blåste domaren av och Östersund tog sin första ligaseger sedan i april. En segerlös svit på åtta matcher är bruten.