Saman Ghoddos struliga flytt från östersund har fått konsekvenser. Foto: Bildbyrån

Östersund och Saman Ghoddos straffas efter strulig flytt

Uppdaterad
Publicerad

Saman Ghoddos stängs av från allt spel i fyra månader och Östersund förbjuds från att värva spelare i två transferfönster. Så blev konsekvenserna för Ghoddos stökiga flytt från den allsvenska klubben förra sommaren, det skriver Fotbollskanalen.

Saman Ghoddos gick i slutet av förra sommaren till Amiens i franska Ligue 1. Men innan dess ryktades det om att Ghoddos var på väg till spanska Huesca.

Enligt Huesca ska klubbarna ha kommit överens om ett avtal och Ghoddos ska ha flugit ner för att skriva på, men Östersund drog sig då ur.

Enligt Fotbollskanalen blir det konsekvenser för både Östersund och Ghoddos.

”Spelaren har dömts att betala kompensation till SD Huesca och sportsliga sanktioner har ålagts spelaren och Östersunds FK med hänvisning till artikel 17, paragraf 3 och 4”, skriver Fifa i ett mail till sajten.

Ghoddos blir därmed avstängd i fyra månader och Östersund förbjuds från att värva under två transferfönster.

Dessutom ska Ghoddos betala över 40 miljoner till den spanska klubben, något som ska vara betalat inom 30 dagar enligt Huescas hemsida.

ÖFK kommer att överklaga

Östersunds fotbollsklubb:s pressansvarige, Niiclas Lidström, säger till SVT att de är förvånade över beslutet och att de kommer att överklaga.

– Vi har idag beslutat att starta en process för att överklaga, säger han.

Ni förbjuds att värva under två transferfönster, det låter rätt allvarligt?

– I nuläget väljer vi inte att kommentera det eftersom vi är säkra på att vi kommer att få rätt i högre instans, säger Niclas Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.