Foto: Bildbyrån

Östersund reser till Spanien – trots Sefs avrådan

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Svensk Elitfotboll nyligen avrådde fotbollsklubbar från utlandsresor väljer allsvenska Östersund att resa till Spanien för träningsläger.

– De åtgärder den professionella researrangören har på plats, samt de egna åtgärderna bedömer vi vara tillräckliga, säger klubbens VD Michael Schahine på klubbens hemsida.

Så sent som i förra veckan gick elitfotbollens intresseorganisation, Sef, ut och avrådde de svenska elitfotbollsklubbarna från att resa utomlands på tränings- och matchläger. Något flera klubbar vanligtvis gör under vintern.

Men trots avrådan väljer nu Östersund att resa på träningsläger till spanska Malaga mellan 16 januari och 6 februari.

– Utifrån rådande läge med smitta i hela samhället kan det till och med vara bra att bo och träna i en bubbla i Malaga och enbart vara med varandra på det här sättet, säger tränaren Amir Azrafshan på klubbens hemsida.

Östersund skriver att de samtalat med smittskyddet i Region Jämtland/Härjedalen om planerna och att de anser att klubben har verktygen för att genomföra resan och vistelsen på plats på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

KLIPP: Janne Anderssons märkliga år (29 december 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se förbundskaptenen Janne Andersson om tomma läktare, inställt fotbolls-EM och om att Halmstads BK är tillbaka i Allsvenskan. Foto: TT/ SvFF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer