Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungerns Barnabas Varga fördes ut på bår efter en otäck kollosion. Foto: Leonhard Simon / BILDBYRÅN

Otäcka bilder – Ungerns Barnabas Varga knockades och fördes ut på bår

Uppdaterad
Publicerad

Otäcka scener utspelade sig i EM-matchen mellan Ungern och Skottland. Den ungerske anfallaren Barnabas Varga blev liggande efter en kollision i straffområdet och fördes ut på bår täckt av ett skynke. Han togs senare till sjukhus och därifrån kom lugnande besked.

– Han kommer att opereras de kommande timmarna för en fraktur under ögat. Men det viktiga är att han mår bra, säger förbundskapten Marco Rossi.

Det var i andra halvlek vid ställning 0-0 som Barnabas Varga blev liggande orörlig efter en kollision i straffområdet.

Spelarna samlades snabbt runt ungraren och han fördes sedan av planen täckt av ett skynke.

Fotbolls-EM

– Man såg direkt att han var borta och vi såg lagkamraternas snabba reaktion. De ropade in läkarna och domaren blåste snabbt av och påkallade uppmärksamhet. Det tog tid innan läkarna väl kom in med bår, men när de väl kom in blev det lite lugnare, säger Jonas Eriksson i SVT:s EM-studio.

Publiken applåderade då Varga fördes av planen. Matchen återupptogs direkt efter att anfallen lämnat planen.

Varga fördes sedan till ett sjukhus i Stuttgart.

”Barnabas Vargas tillstånd är stabilt. Vi kommer att informera er direkt så fort det finns nyheter om hans status”, skriver det ungerska förbundet som senare kom med ytterligare en uppdatering om att flera ben i ansiktet var brutna och att han drabbats av en hjärnskakning.

På presskonferensen efter matchen uppdaterade lagkamraten Roland Sallai ytterligare:

– Det var hemskt att se Barnabas sådär. Som tur mår han mycket bättre nu. Han måste troligtvis genomgå en mindre operation. Men han är stabil och vi hoppas han kan återhämta sig snabbt, säger han.

Ungern vann till slut matchen med 1-0 efter att Kevin Csoboth avgjort på tilläggstid.

– Det viktigaste är att Barni mår bättre. Vi kämpade för honom de sista 20 minuterna av matchen. I slutet visade vi vilken typ av lag vi är, säger Roland Sallai till det ungerska fobollsförbundets konto på X.

Europamästerskapet

Skottland logo

Skottland

0 - 1

Ungern logo

Ungern

MHPArena, Stuttgart
Publik: 46685
Domare: Facundo Tello

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet