Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Oväntade målskytten: ”Otroligt skön känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelade 1–1 i EM-premiären mot Nederländerna. Försvararen Jonna Andersson slog till med sitt blott tredje landslagsmål när hon blev enda svenska målskytt.

– Otroligt skön känsla när jag ser att den går in, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

Efter att Kosovare Asllani stod för ett högklassigt förarbete håll sig försvararen Jonna Andersson framme i offensivt straffområde och gav Sverige ledningen.

– Otroligt skön känsla när jag ser bollen gå in. Det är ett bra inspel, jag tar en touch och känner bara att jag måste få in den bakom målvakten, säger Jonna Andersson till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Sverige ställde för dagen upp med en trebackslinje vilket resulterade i att Andersson fick en något mer framskjuten position då hon startade som ytter på mittfältet. En roll hon inte har några problem med.

– Det var en annan formation än vad vi spelat tidigare. Det blir lite mer offensivt ibland, men det kan också bli ganska defensivt om man kommer ner och blir en fembackslinje. Så det gäller att hitta balansen när man ska trycka fram mer och när man ska hålla sig i backlinjen.

På onsdag väntar nästa match i EM för Sverige och då står Schweiz för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet