Foto: TT Nyhetsbyrån

Överlägset PSG inleder säsongen utan Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

De inleder säsongen utan Zlatan Ibrahimovic.

Men Paris SG förväntas jogga hem Ligue 1 ändå.

Få potentiella utmanare syns – vilket alla inte gillar.

”Jag är äcklad av utvecklingen”, säger Montpelliers tränare Rolland Courbis.

När Paris SG i kväll möter Lille när den franska ligan inleds gör de det utan Zlatan Ibrahimovic. Den svenske megastjärnan missar matchen på grund av den knäskada han ådrog sig i lördags när PSG vann den franska supercupen mot Lille.     

Men PSG är stora favoriter ändå. I stort sett alla tror att de ska försvara sin ligatitel, vilket självklart är lagets målsättning. Efter gårdagens köp av Angel Di Maria ser de ännu mer överlägsna ut än tidigare.    

Franska Ligan

”Väldigt viktig Champions League”

Så överlägsna att de nu siktar ännu högre än ligatiteln.

– Klubben har en väldigt viktig ambition: Att vinna Champions League. Det är även mitt mål. Klubben har ett stort projekt. De växer och vinner fler och fler titlar, varje år, säger han på klubbens hemsida.

”Jag är äcklad”

Frågan är om något lag kan hota PSG i ligan. Röster höjs för att PSG är på väg att förstöra ligan.

–Jag är äcklad av utvecklingen, och då uttrycker jag mig milt, säger Montpelliers tränare Rolland Courbis till RMC.

– Vi går raka vägen mot kyrkogården. Om tre eller fem år är den franska ligan slut. Det är bara Paris Saint-Germain som kan behålla sina stjärnor, resten lämnar på sommaren. Vi är på god väg att bli resten av Europas förskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan

Mer i ämnet