Foto: Bildbyrån

Paolo Maldini om Zlatan Ibrahimovics Milan-klausul: ”Förnyas automatiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har kontrakt med Milan säsongen ut.

Men det kan bli ytterligare ett år.

Milans tekniske direktör Paolo Maldini avslöjar nu en klausul i svenskens kontrakt.

– Det förnyas automatiskt ifall vi når Champions League, säger han.

Sedan Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan har det spekulerats flitigt i huruvida våren blir den sista tiden som han kommer att spela i klubben, eller om det blir en förlängning över nästa säsong.

Nu avslöjar den tidigare storbacken Paolo Maldini, som numera är teknisk direktör i klubben, att det redan är klart att Ibrahimovic stannar i klubben. Om en speciell sak inträffar.

– Det finns en klausul som gör att det (kontraktet) förnyas automatiskt ifall vi når Champions League, säger han till Sky Sport Italia, som citeras av ett flertal olika medier.

– Om vi inte gör det som kommer vi att sätta oss ner med honom. Med ”Ibra” så måste det alltid finnas en öppen dialog. Och det gör det, annars hade han inte kommit hit.

Just nu är dock Milan långt ufrån en Champions League-plats. Endast de fyra första lagen i Serie A tar en automatisk CL-plats, och dit upp har sjundeplacerade Milan i dagsläget nio poäng.

SE MER: Zatan målskytt och framspelare när Milano-derbyt. (10/2)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.