Foto: Bildbyrån

Pär Hansson tvingas sluta efter nackskadan

Uppdaterad
Publicerad

Han var med och vann SM-guld med Helsingborgs IF 2011.

Nu tvingas målvakten Pär Hansson lägga handskarna på hyllan.

– Det är inget beslut som växt fram, säger Hansson i ett pressmeddelande.

Inför säsongen 2017 avslutade Pär Hansson sitt utlandsäventyr för att komma hem till Helsingborgs IF där han var med och hjälpte laget tillbaka till allsvenskan. Men i september 2018 skadade målvakten nacken – som nu tvingar honom att avsluta karriären.

– Det är inget beslut som växt fram. Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet. Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta, säger Hansson i ett pressmeddelande.

”Finns inte mer att göra”

– Jag har gjort allt jag kan och känner väl lite att det inte finns mer att göra och det viktigaste för mig nu är att kunna leva ett normalt liv. Det är klart att det är jättejobbigt, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag är tacksam och stolt över allt jag varit med om.

33-åringen har vunnit både Svenska cupen och SM-guld med HIF och gjorde sex framträdanden i landslaget.

I samband med hemmamatchen mot Östersund den 30 augusti kommer Hansson att tackas av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.