Zlatan Ibrahimovic under en cupmatch i februari. I förgrunden: Cristiano Ronaldo och Gigi Buffon. Foto: Bildbyrån

Ex-stjärnan: ”Milan måste fokusera på Ibrahimovic”

Uppdaterad
Publicerad

Flera italienska medier har rapporterat att Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna Milan i sommar.

Men klubbens förre stjärna, brassen Pato, hoppas att svensken blir kvar.

– Milan måste fokusera på Ibrahimovic, han är för värdefull för de unga spelarna, säger Pato enligt Football-Italia.

Anfallsstjärnans kontrakt går ut den 30 juni och flera italienska medier har skrivit att svensken då kommer att lämna klubben.

Ibrahimovic själv sade nyligen i en intervju med Svenska Dagbladet att ”jag vet inte ens själv vad jag vill”.

Sajten Football-Italia har pratat med brassen Pato, som spelat tillsammans med Zlatan i Milan, och han tycker att klubben borde hålla hårt i fixstjärnan samt sportchefen Paolo Maldini.

– Klubben måste låta Maldini jobba. Han vet vad det innebär att tillhöra Milan och han kan föra dem tillbaka till finrummet. Sedan måste Milan fokusera på Ibrahimovic, han är för värdefull för de unga spelarna och för dödlig framför mål, säger Pato.

Vann ligan med Milan

Brassen var med och förde Milan till ligatiteln säsongen 2010-2011, och han tror att klubben kommer att resa sig efter några tunga år.

– Fansen måste tro på det, för att klubben håller på att bygga om. Men det har smärtat att se dem så dåliga de senaste åren.

Den 30-årige Pato, som totalt gjorde 63 mål för Milan under fem och en halv säsong, spelar numera i Sao Paolo i brasilianska högstaligan.

KLIPP: Zlatan och andra idrottsstjärnor som donerat pengar i kampen mot corona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.