Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Karlsson Lagemyr åkte i augusti på en ny tuff knäskada – nu väntar lång rehabilitering. Foto: Bildbyrån

Siriusspelaren Patrik Karlsson Lagemyr om nya mardrömsskadan: ”Tänk om någon hade berättat för femåriga Patrik...”

Uppdaterad
Publicerad

Ett fotbollsliv präglat av fysiska bakslag.

Patrik Karlsson Lagemyr åkte nyligen på sin femte (!) tunga knäskada – men Siriusspelaren vägrar se sig besegrad.

Kärleken för sporten är alldeles för stor.

– Jag kommer att göra allt i min makt för att komma tillbaka och göra det jag älskar, säger han till SVT Sport.

Patrik Karlsson Lagemyr, som har haft en skadefylld karriär, lämnade IFK Göteborg för Sirius inför säsongen. När han i slutet på augusti ställdes mot sin gamla klubb var familj, släkt och vänner på läktaren för att bevittna återkomsten på Gamla Ullevi.

Men då var olyckan framme – igen.

Karlsson Lagemyr kom in fel i en duell och kände omgående att någonting hände i knäet. Kort efter kom beskedet. En ny skada, den femte i knäet.

– Direkt när det händer så tänker jag ”hur är det möjligt?” och ”jag tror inte att det är sant”. Dagen efter vaknade jag upp och insåg att det inte var någon mardröm. Det har hänt varje gång. Jag tror inte att man kan vänja sig vid den känslan, säger han till SVT Sport.

– Fördelen, som i och för sig också är tråkig, är att jag vet hur det är att vara skadad och ta sig tillbaka. Alla steg som behöver tas... man kan inte blunda för det. Det är såklart tråkigt.

Hyllades av kamraterna

Den 25-årige offensive kreatören blir nu borta länge och om ett tag väntar operation. Och stödet har varit stort. Vid matchen efter skadan, då Sirius ställdes mot Djurgården, hyllades han av sina lagkamrater. De bar nämligen hans tröjnummer vid inmarschen.

– Det är bara helt fantastiskt. Jag satt här hemma, nöp mig i armen och försökte förstå. Det är så vackert att man inte vet vad man ska säga. Det är bara att försöka visa sin tacksamhet och njuta.

Rejäla uppehåll med skavanker

Karlsson Lagemyr har, enligt statistikföretaget Transfermarkt, inför den här skadan missat över 1200 dagars spel på grund av sina många skavanker.

– Det är obehagligt ju. Helt sjukt. Jag har också sett den siffran och försökt blunda för det. Men man kan ju inte göra det, säger Siriusspelaren.

Han tar en kort paus, letar efter ord.

– Tänk om någon hade sagt det till femåriga Patrik som bara sprang runt och spelade fotboll hela tiden. Jag tror faktiskt att han trots allt hade fortsatt med sporten. Jag kan inte se att det hade stoppat mig från att göra det jag älskar, framför allt inte som ung.

Tanken är att komma tillbaka säsongen 2023?

– Jag kommer att göra allt i min makt för att komma tillbaka och göra det jag älskar.

HELA INTERVJUN: Se och hör samtalet med Patrik Karlsson Lagemyr i spelaren nedan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.