Pauline Hammarlund ser positivt på en sammanslagning med Häcken. Foto: TT/Bildbyrån.

Hammarlund om samarbetet: ”Förhoppningsvis blir det av”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg FC kan bli BK Häcken.

Något som lagets anfallsstjärna Pauline Hammarlund ser positivt på.

– Det känns spännande och förhoppningsvis så blir det av, säger hon till SVT.

Det var under gårdagen som Häcken kallade till ett extra årsmöte för att rösta om ett upptagande av Göteborgs damlag.

– Jag är så klart jättepositiv till att Häcken har visat så stort intresse i att ta över laget och på så sätt rädda damfotbollen i Göteborg genom att se till att det finns ett lag kvar här. Så det känns spännande och förhoppningsvis blir det av, säger Pauline Hammarlund till SVT Sport.

Möjligheten till att fortsatt kunna utöva sitt yrke i Göteborg är det som truppen ser som mest positivt.

– Så klart att alla är glada att det finns en möjlighet att fortsätta spela fotboll i Göteborg, det är framför allt det, säger hon.

”Klart att det känns konstigt”

Kopparbergs/Göteborg FC bildades 2004 när Kopparbergs/Landvetter bytte stad. Hammarlund har varit med i snart sex år och för henne är en eventuell sammanslagning emotionell.

– Det är klart att det känns konstigt. Man har ändå byggt upp en kärlek till den här klubben och man har varit stolt över att representera Kopparbergs. Men allt är väl en vanesak och det kan bli bra det med, säger hon.

Än så länge är inget helt bestämt. Den 27 januari har Häcken sitt extra årsmöte där det är upp till medlemmarna att rösta i frågan. Hammarlund håller tummarna för att det blir som styrelsen föreslår och vet inte vad som händer om det inte blir så.

– Vi har inte fått så mycket information om vad som gäller då, om det är andra klubbar som fortfarande finns med i diskussionen eller vad som skulle hända i så dall. Nu fokuserar vi på hur det går på mötet och sen får vi ta det där ifrån.

KLIPP: Tidslinje: Från guld till nedläggning – och vändningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.