Paulinho utökar skytteligaledningen med sitt 1–0-mål. Foto: Bildbyrån

Häcken utmanar om Europa efter nya vinsten

På de senaste nio matcherna har Häcken vunnit åtta.

Inte ens formstarka Elfsborg kunde få stopp på segermaskinen när Paulinho utökade sin ledning i skytteligatoppen.

Nu närmar sig laget Europaplatserna.

Häcken har förlorat en match i allsvenskan sedan juli. På de senaste åtta matcherna har de vunnit samtliga utom bortamatchen mot serieledande AIK.

Elfsborg hade inför matchen hittat formen och tagit poäng i sex raka matcher, med den senaste bortavinsten mot Hammarby som främsta bedrift.

Paulinho mot skytteligavinst

Men mot Häcken hemma i Borås skulle det bli förlust igen för Jimmy Thelins lag. Det dröjde dock ända till slutskedet av den andra halvleken innan målproduktionen skulle sätta fart – och det var den mest väntade spelaren som öppnade kontot.

Brassestjärnan Paulinho gjorde sitt 17:e mål för säsongen när han sköt bollen under Elfsborgs-målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard som stod för ett tafatt ingripande. Med det leder han skytteligan med tre mål framför Sundsvallsanfallaren Linus Hallenius.

Närmar sig Europa

Därefter jagade hemmalaget kvitteringen, men det blev Häcken som satte spiken i kistan först i den 89:e minuten när anfallaren Alexander Jeremejeff placerade in 2–0-målet efter fin en kontring.

Även Viktor Lundberg skulle få komma med i målprotokollet så sent som i den 96:e minuten när han placerade in bollen strax intill stolproten och serverade Häckens fjärde raka seger.

Segern betyder att Häcken närmar sig Europaplatserna och har bara fyra poäng upp till Hammarby på tredjeplats. För Elfsborgs del innebär förlusten att laget fortsatt ligger skrämmande nära kvalplats nedåt, bara fem poäng mer än kvalplacerade Brommapojkarna.