Se Peter Abrahamssons jättetavla i spelaren ovan. Foto: Viaplay

Peter Abrahamssons misstag sänkte Häcken i sista gruppspelsmatchen

BK Häckens blytunga Europa League-gruppspel avslutades på torsdagskvällen.

Qarabag besegrade Hisingslaget med 2–1 efter en riktig bjudning från Peter Abrahamsson.

– Han ger bort bollen direkt, en riktig tavla, utbrast Erik Bäckrud i Viaplays sändning.

BK Häckens Europaäventyr har inte varit någon succé och det blev inte bättre på torsdagskvällen.

Redan efter 40 sekunder stod Peter Abrahamsson för en riktig bjudning i sista gruppspelsmatchen mot Qarabag. Målvakten spelade ohotad ut bollen rakt till Qarabag-anfallaren Leandro Andrade som vandrade in i straffområdet och placerade in ledningsmålet.

Europa League

– Vad gör Abrahamsson!? Han ger bort bollen direkt nästan i första minuten och Qarabag gör mål. Peter Abrahamsson med en riktig tavla efter bara 40 sekunder, kommenterade Viaplays Erik Bäckrud.

Sex raka förluster

Det banade vägen för azererna som utökade genom Yassine Benzia i slutet av den första halvleken. 2–0 stod sig fram till 94:e minuten då Qarabaq stod för ett dråpligt självmål till slutresultatet 2–1.

BK Häcken slutar därmed sist i gruppen med sex förluster på lika många matcher och 17 insläppta mål.