Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Rolfö inför bronsmatchen: ”Vi har varit i den här situationen tidigare – då tog vi bronsmedaljen”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardssons Sverige har spelat fyra mästerskapssemifinaler. Och efter gårdagens match har man förlorat tre av dessa. Nu siktar man på sitt andra raka VM-brons.

– Vi kan komma trea, det vet vi, och det får både ledare och spelare fokusera på, säger Gerhardsson till SVT Sport.

VM 2019 förlorade Sverige semifinalen och tog brons. OS 2021 blev det silver. EM 2022 spelades ingen bronsmatch. Nu ska man spela bronsmatch igen.

Peter Gerhardsson litar på att laget kan ladda om inför bronsmatchen.

– Även om både jag och spelarna får ha den här känslan i dag och i morgon då vi reser till Brisbane så vet jag hur man fungerar som spelare och ledare. När vi på lördag ska möta England eller Australien kommer vi att vara riktigt laddade för att spela hem en bronspeng, säger han och fortsätter:

– Det har vi med oss, vi som var med i Frankrike (2019), att vinna sista matchen. Att vinna sista matchen är det vi kan påverka nu. Vi kan komma trea, det vet vi,. Och det får både ledare och spelare fokusera på.

Fridolina Rolfö är inne på samma spår. Att man har gjort det bra i en VM-bronsmatch tidigare.

– Just nu får vi tillåta oss att vara besvikna, det är tungt. Men vi har varit i den här situationen i VM tidigare. Då förlorade vi semifinalen, men tog den där bronsmedaljen. Det ska vi göra den här gången också, säger hon till SVT Sport.

Bronsmatchen spelas på lördag klockan 10. Efter onsdagens andra semifinal står det klart att Sverige ställs mot hemmanationen Australien. I finalen möter Spanien England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.