Foto: Bildbyrån

Gerhardsson: ”Kommer bli en helt annan matchbild mot USA”

Uppdaterad
Publicerad

Stort spelövertag mot Chile och Thailand.

Men nu börjar allvaret på riktigt för Sverige – först gruppfinal mot regerande världsmästaren USA och sedan åttondelsfinal.

– Det kommer att bli en helt annan matchbild mot USA, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Mot Chile: 64 procents bollinnehav och 25 avslut.

Mot Thailand: 66 procents bollinnehav och 34 avslut.

Efter två raka segrar väntar nu tuffare uppgifter för Peter Gerhardssons landslag.

USA har också öppnat med maximala sex poäng, men har makalösa 16–0 i målskillnad.

– Vi har inte legat så långt fram i tankarna att vi velat prata om åttondelsfinal, men nu är vi där och då kan de tankarna börja. Vi får se hur vi tar oss an USA. Det kommer att bli en bra förberedelse inför åttondelen, säger Gerhardsson till SVT Sport efter 5–1 mot Thailand.

USA vilade stjärnor

Han fortsätter:

– I matcherna mot Thailand och Chile har vi haft ett stort övertag, men det kommer vi inte att ha nu utan det blir en helt annan matchbild. Det blir lite som i VM-kvalet där vi hade en del enklare matcher mot till exempel Kroatien men sedan ställdes vi mot Danmark.

– Det ska bli oerhört roligt att möta USA och jag hörde att de sparade sju av sina startspelare i dag inför mötet med oss.

Ändå blev det en odiskutabel 3–0-seger för amerikanskorna mot Chile i en match där siffrorna kunde ha blivit betydligt större än så.

VM

Sverige logo

Sverige

5 - 1

Thailand logo

Thailand

Allianz Riviera, Nice
Publik: 9354
Domare: Salima Mukansanga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.