Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peter Gerhardsson berätta om frågetecknen inför VM-uttagningen. Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardsson inför VM-uttagningen: ”Är lite frågetecken, helt klart”

Uppdaterad
Publicerad

Med mindre än tre veckor kvar till att Peter Gerhardsson ska presentera den svenska VM-truppen råder fortfarande frågetecken kring flera tongivande spelare. Förbundskaptenen är fåordig kring spelarna men medger att flera oro finns.

– I nuläget är det lite sådana frågetecken, helt klart, säger Peter Gerhardsson till SVT Sport.

På skadelistan finns just nu bland andra Kosovare Asllani (ljumskskada), Hanna Glas (knäskada) och Caroline Seger (muskelskada i vaden).

Även om de senaste uppgifterna tyder på att både Asllani och Seger är på väg tillbaka vill Peter Gerhardsson inte uttala sig på något sätt om eventuella VM-spelare.

– Jag kan inte säga någonting om någon spelare egentligen eftersom de tillhör sina klubbar nu. Det handlar om att ta det dag för dag och se om de kommer att bli spelbara innan VM annars om hur de kan träna ikapp. Där har vi back-up och en bra plan på hur vi ska göra. Vår ambition är att ta ut 23 spelare nu 13 juni som åker och att de är spelbara 23 juli, säger Gerhardsson.

”Pratar bara om henne som spelare”

Att ta med någon av de spelarna som inte spelat på flera månader ser förbundskaptenen inte som ett problem.

– Det är individuella beslut. Beroende på spelare, beroende på konkurrenssituation. Även hur länge man varit borta och vad som behövs, säger Gerhardsson.

En av spelarna som är skadad just nu är lagkaptenen Caroline Seger som är en av de absolut viktigaste spelarna. Men att göra en ”Granen” och ta med Seger som en trygghet i laget och en ledare lär inte hända.

– Det är inget vi diskuterar just nu över huvud taget. Vi pratar bara om henne som spelare.

Fotbolls-VM spelas i Australien och Nya Zeeland 20 juli till 20 augusti. Peter Gerhardsson presenterar VM-truppen 13 juni.

Sveriges gruppspelsmatcher i fotbolls-VM

Söndag 23 juli

06.00: Sverige-Sydafrika

Lördag 29 juli

08.30: Sverige-Italien

Onsdag 2 augusti

08.00: Argentina-Sverige

Alla tider är i svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.