Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline var omtumlad av känslor efter sin sista upplevelse med landslaget efter 18 år. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Caroline Seger efter att ha bänkats i sista matchen: ”Hoppades in i det sista”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger satt kvar på bänken i det som blev hennes sista A-landskamp. Hennes landskampsfacit stannade på 240 kamper efter 18 år.

– Det är klart att man hoppades in i det sista och speciellt när det stod 5-3, säger Seger som gärna hade velat spela ett par minuter till SVT Sport.

Seger och de övriga avbytarna var uppe och gjorde highfives när Sverige tog ledningen med 1-0 redan efter 38 sekunder.

Det såg ännu bättre ut vid 3-1 men sedan rasade det svenska spelet och laget ihop och matchen förlorades med 5-3 och Seger blev kvar på bänken matchen ut.

– Det är svårt att greppa att det är över men jag har haft den här processen under lång tid men nu är man här. Det känns bra med familj och vänner på plats och att de är här och delar den här stunden med mig och får avsluta det vi börjat tillsammans någon gång för länge sedan, säger Seger med tårar i ögonen.

”En tomhet”

Seger fick många kramar och blommor den sista kvällen med gänget.

– Det är många känslor så klart, en sorg en glädje, en tomhet och en stolthet och fått dela många år med ett fantastiskt lag, säger Seger.

Många hade hoppats på att få se dig på planen.

– Det är klart att man hoppades in i det sista och speciellt när det stod 5-3 men det är till syvende och sist Peters och Magnus (Wikman) val och det får man respektera även om jag önskat att bara få kliva på, säger Seger.

”Skulle inte byta ut Zigiotti-Olme”

Gerhardsson hade en samlad bedömning kring att Seger blev kvar på bänken.

– Både det medicinska teamet och jag hade naturligtvis pratat med Caroline. Sedan var ju hennes position den som Julia Zigiotti-Olme hade och henne skulle vi inte byta, säger Gerhardsson.

– Det fanns väldigt lite tid på henne så därför fanns det ingen anledning. Vi var ändå tvungna att försöka gå för någonting.

UEFA Women's Nations League

Spanien

5 - 3

Sverige

Estadio La Rosaleda, Málaga
Publik: 15896
Domare: Kateryna Monzul

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.