Peter Hunt ger sin version om turbulensen i IFK Norrköping i ett öppet brev. Foto: Bildbyrån.

Peter Hunt: ”Har aldrig haft personliga konflikter med dem”

Uppdaterad
Publicerad

Nu kliver IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt fram och ger sin version av konflikterna i IFK Norrköping med avhopp och rubriker i media.

I ett öppet brev skriver han att det bara är med en av de sex avhopparna som han haft svårt att samarbeta med.

– När det gäller vår avgående VD Jens Magnusson så är det ingen hemlighet att vi ej haft samma uppfattning eller konsensus i alla frågor, skriver han.

En avhopparna, IFK Norrköpings SLO Fredrik Nilsson, har skrivit på Facebook om den dåliga arbetsmiljön i klubben.

”Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort. Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen.”, skrev han.

Peter Hunt svarar att han välkomnar kritik men saknar enligt det öppna brevet konkreta exempel.

”Idag upplever jag att det från enskilda individer finns en kritik mot arbetsmiljön och kulturen i föreningen och även en kritik mot mitt ledarskap. Detta tar jag på största allvar och det skulle vara befriande om denna kritik på något sätt konkretiserades.”, skriver han.

Hyser inga agg

Hunt erkänner att han inte dragit jämnt med VD:n Jens Magnusson, men att han inte har haft några problem med de övriga fem avhopparna.

”Jag tar naturligtvis felaktiga beslut och kommer säkert att göra det även i framtiden men min ambition är dock alltid att agera vad som är bäst för IFK. De personer som nu uttalar sig eller slutar har jag aldrig, jag upprepar aldrig haft några personliga konflikter med.”

I brevet har han bara gott att säga om de som slutat i IFK Norrköping, mångårige ledaren Stefan Hellberg, fystränaren Dale Reese, lagledaren Stefan Thordarsson, marknadschefen Robin Bornehav, och Fredrik Nilsson.

Gustafsson stannar?

Peter Hunt skriver att relationen med managern Jens Gustafsson har varit utmärkt och nämner att IFK Norrköping inte står inför några stora personalförändringar. Han avslutar med att konstatera att styrelsearbetet funkar bra.

”Sammanfattningsvis vill jag med detta inlägg säga att det är en personlig syn och uppfattning på situationen där jag själv måste ha en balanserad syn på mitt ledarskap. Ytterst är det medlemmarna som på årsmötet avgör om jag har förtroende eller ej. Jag vill också passa på att nämna att styrelsearbetet i mina ögon fungerar mycket väl och består av kloka människor som vill IFKs bästa.”

KLIPP: Dubbla nickmål när Norrköping vann (14 september 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Norrköpings Ísak Bergmann Jóhannesson (tvåa från vänster) klappas om efter sitt 0-1-mål. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer